×

 

 

 

Rozhodli ste sa študovať portugalčinu?

 

Skôr ako sa pustíte do štúdia 6. najrozšírenejšieho jazyka sveta, ktorým hovorí približne 203 miliónov ľudí,  rozhodnite sa, ktorý variant portugalčiny je pre Vás vhodnejší. Medzi brazílskou a európskou portugalčinou je nezanedbateľný rozdiel. Napriek pomerne veľkému počtu rozdielov na rôznych jazykových úrovniach, pokiaľ sa naučíte jeden variant portugalčiny, budete rozumieť druhému, rovnako ako si rozumejú Portugalci a Brazílčania.

 

EURÓPSKA PORTUGALČINA viac      (ROZVRH, PRIHLÁŠKA)

BRAZÍLSKA PORTUGALČINA viac       (ROZVRH, PRIHLÁŠKA)

 

 

 

Viac informácií o rozdieloch medzi brazílskou a európskou portugalčinou nájdete tu.

NEW!!! PORTUGUESE COURSES FOR ENGLISH SPEAKERS.

For more information please contact our course coordinator Zuzana Chudíková – zchudikova@portugal.sk.

 

 


 

Kurzy portugalčiny sme prvýkrát otvorili v roku 2003, na začiatku prebiehali na Brazílskom honorárnom konzuláte, po zrušení konzulátu sme kurzy viedli na Veľvyslanectve Portugalskej republiky aj na Veľvyslanectve Brazílskej republiky.

Vyučujúcimiabsolventi vysokoškolského štúdia portugalčiny, ktorí sa zúčastnili niekoľkých študijných pobytov v Portugalsku a majú viacročnú prax vo výučbe jazyka a lektori – rodení  Portugalci a Brazílčania.

Kurzy sú akreditované Ministerstvom školstva SR a certifikované portugalským inštitútom Camões, propagujúcim portugalský jazyk a kultúru pod záštitou Ministerstva zahraničných vecí Portugalskej republiky.

V cene kurzov sú aj informácie o akciách týkajúcich sa lusofónnych krajín, pri ktorých sa budete môcť stretnúť s miestnou lusofónnou komunitou.

Späť na zoznam Chcem podporiť prípravu podobného podujatia Podporiť