×

Mariana Aydar sa narodila v roku 1980 v brazílskom Saõ Paule. Ako dcéra Maria Mangu, člena hudobnej skupiny Premê a Bie Aydar, producentky rôznych brazílskych hudobníkov, mala k umeniu a najmä k hudbe už od detstva blízko. Ako dieťa bola zvyknutá na podobné prostredie, často pozorovala umelcov spoza javiska, trávila s nimi mnoho času, chodila s nimi na nahrávanie do štúdia. Obklopovali ju talentovaní ľudia, hudobníci , čo niečo dokázali a mali svetu čo povedať. Veľa sa od nich naučila celkom jednoducho, tak, že  ich pri práci a tvorbe pozorovala.

Svoju hudobnú kariéru začala v roku 2000. Po tom, ako dokončila štúdium v Brazílii a na Hudobnej akadémii v Bostone, žila rok v Paríži. Vo francúzskej metropole spoznala muzikanta Seu Jorgeho, ktorý ju prizval na svoje európske turné.

Mariana, ktorá študovala na rôznych miestach hru na gitare a spev, už stála na jednom pódiu s rôznymi brazílskymi speváckymi hviezdami, ako napríklad Elbou Ramalhovou, Arnaldom Antunesom,  Tonim Garridom, Samuelom Rosom a inými.

Marianu Aydar odborníci považujú za veľmi perspektívnu speváčku súčasnej populárnej hudby.  Jej talent a skvelý hlasový prejav sú záruka, že sa medzi aktuálnymi mladými brazílskymi interpretmi nestratí.

 

Diskografia

Kavita 1 (2006)

Peixes, Pássaros e Pessoa (2009)

Cavaleiro Selvagem Aqui Te Sigo (2011)

 

 

Späť na zoznam Chcem podporiť lusofónne aktivity na Slovensku Podporiť