×

V edícii brasil.sk vyšiel slovenský preklad románu Quincas Borba od slávneho brazílskeho autora Machada de Assis.

Krst knihy sa uskutoční 2.3.2017 o 19:00 v Kníhkupectve Artfórum na Kozej 20.

Knihu predstaví profesorka Alice Leal (Viedeňská univerzita), profesor Ladislavom Franekom (literárny kritik) a Lenka Cinková (Univerzita Komenského), ktorá knihu preložila.

Viac o krste knihy nájdete na FB: https://www.facebook.com/events/1885984308347048/

Veľvyslanectvo Brazílie a kníhkupectvo Artforum si Vás dovoľujú pozvať na uvedenie románu preloženého do slovenčiny Quincas Borba od Machada de Assisa, najväčšieho brazílskeho spisovateľa. Machado de Assis, narodený v Riu de Janeiru v roku 1839 ako potomok otrokov, je považovaný americkou spisovateľkou a esejistkou Susan Sontag za najväčšieho latinskoamerického spisovateľa všetkých čias. Filmár Woody Allen považuje Machadov román Posmrtné pamäti Brása Cubasa za jeden z piatich románov, ktoré mali najväčší vplyv na jeho kariéru.

Quincas Borba je zábavný príbeh filozofa Quincasa Borbu, ktorý zomiera a zanecháva celý svoj majetok svojmu priateľovi Rubiãovi, skromnému učiteľovi z malého mestečka. Jeho jedinou podmienkou je to, aby sa postaral o jeho psa s rovnakým menom, Quincas Borba.

Trilógia Quincas Borba (1891), Posmrtné pamäti Brása Cubasa (1881) a Don Casmurro (1899), sa rozchádza s trendami vtedajšej doby (romantizmu a naturalizmu) a uvádza v Brazílii modernú dobu. Romány sú rozprávané v prvej osobe a vyznačujú sa jemnou iróniou a nedôverou v človeka.

Späť na zoznam Chcem podporiť prípravu podobného podujatia Podporiť