×

🇦🇴🇧🇷🇨🇻🇬🇶🇬🇼🇲🇿🇵🇹🇸🇹🇹🇱

🌊 Dňa 5. mája si každoročne pripomíname portugalský jazyk, ako aj kultúry krajín, kde sa ním hovorí (a nie je ich málo)! Pri tejto príležitosti sme si pre vás pripravili niekoľko podujatí a akcií v rámci festivalu ONDA 2023, a to v spolupráci s lusofónnymi komunitami na Slovensku a prekladateľkami z portugalčiny.👁 Oddnes si môžete zakúpiť úspešný román Tučná od Isabely Figueiredo aj ako e-book! A pokojne si k nemu pribaľte aj ďalšie tituly, niektoré už vypredané, napr. na Martinuse až do 19. 5. s 20 % zľavou!

💥 Ak máte radšej fyzické knihy, v našom e-shope ich oddnes až do 19. 5. nájdete so zľavami až do 35 %.

😵‍💫 Portugalský inštitút bude mať tiež zastúpenie na 1. ročníku festivalu literárneho prekladu Tranz v Banskej Bystrici. Lucia Halová priblíži 6. 5. o 20:15 preklad brazílskeho románu Macunaíma od zakladateľa brazílskeho modernizmu Mária de Andrade.

💃 Pokiaľ radi tancujete, príďte 6. 5. na Kizomba night do La Bomby v Bratislave alebo na hodinu kizomby 23. 5. do Tanečnej školy Nexum (Nitra) či 25. 5. do Beijaflor Lounge (Bratislava) s angolským lektorom Calim.

🌙 Tohtoročná Noc literatúry sa uskutoční 17. 5. v rôznych mestách Slovenska. Portugalsko bude zastupovať Afonso Cruz s románom Princíp Anny Kareninovej, ktorý vyjde už v júli. Čítať sa z neho bude v Bratislave, Martine, Leviciach, Nitre, Žiline, Levoči a Liptovskom Mikuláši.

👶 A naša brazílska lektorka Carli si pripravila niečo aj pre tých najmenších – 24. 5. o 17:00 v Beijaflor Lounge (Bratislava) organizuje portugalskú hodinu pre deti s rôznymi aktivitami.

🎈 Počas mája vám tiež predstavíme najnovšie pripravované tituly (medzi nimi aj prvú zbierku poézie!), ako aj zaujímavosti z krajín, kde sa hovorí po portugalsky.

Späť na zoznam Chcem podporiť prípravu podobného podujatia Podporiť