×

 🌊 Dňa 5. mája si každoročne pripomíname Svetový deň portugalského jazyka a kultúr krajín CPLP. Pri tejto príležitosti sme si pre vás pripravili niekoľko podujatí a akcií v rámci festivalu ONDA 2024, a to v spolupráci s lusofónnymi komunitami na Slovensku, slovenskými partnermi a prekladateľkami z portugalčiny. 

💃🏿 KIZOMBA! Pokiaľ radi tancujete, príďte si zatancovať do Kizomba Academy v Kafé Lampy s Marou Lukama. Mara ponúka kurzy kizomby, semby, kudura a afro-house pre všetky úrovne. Kizomba najnovšie prichádza aj do Nitry, kde si môžete zatancovať s Calym v tanečnej škole Nexum. A už tradične nájdete kurzy aj v Beija Flor Lounge v Bratislave.

💥Ak si fičíte na e-knihách, od 3.5. do 17. 5. nájdete všetky naše tituly v slovenských online kníhkupectvách so zľavou 20 %.

😵‍💫 Portugalský inštitút bude mať tiež zastúpenie na 2. ročníku festivalu literárneho prekladu Tranz v Banskej Bystrici. Elenka Seitlerová priblíži 3. 5. o 17:30 svoju prekladateľskú prvotinu – román Neviditeľný život Eurídice Gusmão od brazílskej spisovateľky Marthy Batalha. A 4. 5. nás tiež nájdete na predajnom trhu.

🤸 Ak vás fascinuje brazílska capoeira, príďte 12.5. o 15:00 do Šamorína (Vinohradská 48) na Batizado e Troca de Cordas, ktoré organizuje Abadá Capoeira. A príde aj brazílsky foodtruck!

🌜 Tohtoročná Noc literatúry sa uskutoční 15. 5. v rôznych mestách Slovenska. Portugalsko bude zastupovať Miguel Sousa Tavares s historickým románom Rovník. Čítať sa z neho bude v Bratislave (Galéria mesta Bratislavy, Mirbachov palác), Piešťanoch a všelikde inde.

📚 Aj tento rok nás nájdete na festivale Brak (30. 5. – 2. 6.). A chystáme pre vás aj špeciálneho hosťa! Pri tejto príležitosti tiež vyhlásime víťazov 14. ročníka súťaže v umeleckom preklade, ktorý je venovaný tvorbe portugalskej spisovateľky Lídie Jorge, autorky románu Nezabudnuteľní.

🍫 Počas mája vám tiež prinesieme zaujímavosti z krajín, kde sa hovorí po portugalsky. Počuli ste už o Svätom Tomášovi a Princovom ostrove? Nie? Tak si prečítajte náš historický román Rovník!

Za podporu ďakujeme:

Späť na zoznam Chcem podporiť prípravu podobného podujatia Podporiť